kompozitni-pod-kuhinja-balkon-enterijer

Jedan od najvećih izazova prilikom renoviranja kuće ili stana, često jeste odabir kvalitetnih podova. Potrebno je da ispune mnoge zahteve, odnosno da budu: kvalitetni i da traju dugo, da se uklapaju u različite vrste enterijera, da budu otporni na vodu, otporni na grebanje odnosno pogodni za malu decu i ljubimce, kao i da budu laki za održavanje. 

Odgovor na većinu pomenutih zahteva nastao je kao rezultat inovativne politike, kompozitni podovi predstavljaju podove nove generacije. Ovakvi podovi predstavljaju inovativno rešenje koje je praktično donelo veliki broj promena u svet enterijera i dekoracije. Mnoge je privukla ne samo mogućnost da reše neke praktične probleme, već i opcija da svoj prostor prilagode svom ukusu i željama. 

Dodatno poverenje uliva to da su podovi ovog tipa sačinjeni od prirodnih materijala, a koriste se i otpadni reciklirani materijali što podiže ekološku svest kod potrošača. 

Upoznajte se detaljnije sa prednostima kompozitnih podova.

Child i Pet friendly – pogodno za sve članove porodice

Kompozitni podovi su poznati po svojoj sigurnosti za bebe, malu decu i za kućne ljubimce. Njihova prednost je u tome što jako teško dolazi do oštećenja samog poda i zbog toga je tiši. Samim tim takvo okruženje pogoduje za bebe i malu decu kojima treba miran san da bi se lepo i pravilno razvijala. 

Osim toga što doprinose tihom okruženju, kompozitni podovi su takođe i jako bezbedni zato što ne dolazi do njihovog nakrunjivanja i oštećenja. Samim tim na njima ne postoje rupe, izbočine ili tome slično, pa je ovo i sigurnija opcija ukoliko se u domaćinstvu nalaze mala deca i kućni ljubimci.

Sa druge strane, podovi su zaštićeni od pasa, njihovih zuba i šapa upravo zbog materijala od koga su sačinjeni. Veoma su laki za čišćenje tako da su pogodni i za dvorišta kao i za okolinu bazena. Mnogi koji poseduju velike kuće sa dvorištem, odlučuju se za kompozitni pod zbog dekora i elegantnosti koje pruža.

Celokupno sačinjen od prirodnih materijala

Najpoznatije kompanije koje se bave dizajniranjem podnih obloga došle su do inovativnog i društvenopoželjnog rešenja u vidu izgradnje poda koji je stoprocentno izgrađen od prirodnih materijala i drveta. Na taj način plasiran je kvalitetan proizvod, dok se sa druge strane šalje poruka o značaju brige za prirodu. Mnogi se baš iz tog razloga odlučuju za ugradnju ove podloge.

Pored toga, ugradnja kompozitnih podova je jako praktična i lakša je nego kod običnog parketa. Bez obzira da li je kompozitni pod sačinjen od dasaka ili u obliku mozaika, unapred je osmišljen princip slaganja i ugradnje samih elemenata kako se ne bi gubilo dodatno vreme i resursi na instalaciju.

Znatno otporniji na vlagu od standardnih drvenih podova

Obični drveni podovi skloniji su bržem truljenju ukoliko su više puta izloženi kvašenju. Osim toga, tečnost koja ulazi u podove tokom hladnog vremena može ih dodatno oštetiti i dovesti do pucanja, dok kod kompozitnih podova to nije slučaj. Ne postoji mogućnost za ovakvu vrstu oštećenja.

Baš iz navedenog razloga mnogi koji poseduju kuće, odlučuju se za ovu vrstu poda za spoljašnji prostor oko kuće. Takođe, na kompozitnoj podlozi klizanje je skoro nemoguće, a voda koja se nađe na njemu ispari za otprilike 30 minuta. Zbog toga se često ljudi odlučuju za ovakvu podnu oblogu, jer sprečava vlagu pa je samim tim zdravija za okolinu.

Pogodan za različite vrste enterijera

Osim svojih praktičnih kvaliteta, kompozitni podovi nude širok spektar mogućnosti kada se radi o unutrašnjem i spoljašnjem prilagođavanju enterijera. Veliki odabir paleta, boja i dizajna omogućava ljudima da prilagode pod bez obzira na to da li žele da ga adaptiraju za unutrašnjost kuće ili dvorište. 

Moguće ga je prilagoditi i modernijem enterijeru, ali i učiniti da vaš dom izgleda toplo i prijatno za vas i ukućane. Zbog svoje praktičnosti, materijala i lepog izgleda, kompozitni pod je moguće instalirati u svaku sobu vašeg doma, pa tako i u kupatilo i kuhinju. Sve ostaje na želji kupca, njegovoj kreativnosti i želji za uklapanjem i dekorisanjem. 

Smatra se da bi kompozitni podovi iz svih navedenih razloga mogli da predstavljaju rešenje u budućnosti za mnoge koji se odlučuju za renoviranje i kupovinu kuće ili stana. Pored svojih praktičnih rešenja, ovi podovi se nude po manjoj ceni u odnosu na ostale, pa su zato sve češći izbor za mlade parove ili za porodice sa malom decom koji biraju novi dom. 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *