Kozmetika za bebe

Dolazak novorođenčeta donosi sa sobom mnogo lepih emocija, nežnosti i radosti, ali naravno i nepoznanica, posebno kada se radi o prvom detetu i neiskusnim roditeljima koji se tek susreću sa novom dozom odgovornosti i obaveza. Adekvatna nega je imperativ ušuškanosti bebe, komfora i mirnoće, pa je bitno odabrati kvalitetnu kozmetiku od prvog dana.

Koža novorođenčeta zahteva aktivnu higijenu, pažnju, posvećenost i razmatranje koja kozmetika za bebe je najbolja u svakom pogledu – nege, budžeta i preporuka lekara. Činjenica je da danas postoje skuplji i jeftiniji brendovi, kao i da nije lako uvek finansijski ispratiti potrebnu nabavku kozmetike, ali se radi o značajnom elementu zdravlja mališana.

Negovanje pelenske regije bebe adekvatnom kozmetikom

Kozmetika za bebe podrazumeva veliki broj artikala, brendova i proizvođača koji imaju različite cenovne rangove, kao i namene. U tom smislu, negovanje pelenske regije novorođenčeta veoma je bitno za zdravlje bebe od prvog dana, adaptiranje na okruženje i sprečavanje pojave osipa i infekcija. Zbog toga, važno je da bude odabrana kozmetika za bebe koja je pH neutralna, štiti pelensku regiju od isušivanja, kao i da sprečava pojavu urinarnih infekcija i kontakt tečnosti sa kožom.

Za ove potrebe, koristi se neutralna krema koja je masnija na dodir i lako se razmazuje, dok veliki broj lekara savetuje i različite bebi pudere ili talkove za regiju koju prekrivaju pelene. U slučaju pojave crvenila i osipa, antibiotske kreme preporučuju se kako bi se otklonile nepravilnosti u slučaju širenja.

Kupanje koje predstavlja pravo uživanje

Postoji veliki broj kategorija preparata koji se koriste u cilju uspešnog negovanja kože mališana od prvog dana i u svakom trenutku. Kozmetika za bebe namenjena kupanju obuhvata sapune, kupke i šampone, zahvaljujući kojima je koža nežna na dodir, dovoljno hidrirana i uvek mekana, bez nepravilnosti i osipa.

U prvim danima kupanja novorođenčeta savetuje se upotreba blažih preparata – pre svega sapuna, dok kasnijim odrastanjem kombinuju se različite kupke, šamponi, čak i balzami namenjeni deci. Sve to, u cilju negovanja zdravlja kože, hidriranosti i mirišljavosti pruža adekvatna kozmetika za bebe.

Mekoća kože koja ima umirujući efekat

Od prvog dana od kada beba dođe u svoj dom, presvlačenje i kupanje su nezaobilazne aktivnosti u svakodnevnici roditelja, a za njih je apsolutno neophodna kvalitetna kozmetika za bebe. Nakon presvlačenja i kupanja, bebina koža zahteva adekvatnu kremu koja će je učiniti još više hidriranom, mekšom i nežnijom na dodir, posebno zbog toga što je sklona osipu, crvenilu i iritacijama na prevojima.

Roditeljima se savetuje ista linija kozmetike za kupanje i negovanje nakon toga, odnosno identičan sastav u kojem je važno da dominiraju prirodni sastojci, pantenol i neutralnost pH vrednosti. Kozmetika za bebe veoma je bitan element higijene, nege i zdravlja, jer je sigurno san kvalitetniji, opušteniji i duži ukoliko je i koža čista i relaksirana.

Kozmetika za bebe predstavlja element koji je jedan od najvažnijih faktora održavanja higijene, negovanja i očuvanja kompletnog zdravlja novorođenčeta, pa je veoma važno napraviti adekvatan odabir. Linija preparata kao što su standardne i antibiotske kreme, kupke, šamponi i melemi, puderi i mnogo druge kozmetike, upotpunjuje negu bebe tokom celokupnog perioda rasta i razvoja.