Kako se rešiti buba u poslovnom prostoru?

dezinsekcija poslovnog prostora

Bube u poslovnom prostoru jednostavno ne smeju da postoje. Pre svega jer na taj način rizikujete zdravlje zaposlenih, klijenata, posetilaca; ali i izuzetno utičete na svoje poslovanje – čime vam se narušava reputacija vaše delatnosti.

Ukoliko mislite da ste usamljen slučaj – ne brinite upravo su bubašvabe i bubaruse jedni od najčešćih insekata – štetočina koje se mogu pronaći u nekom poslovnom prostoru

Sve što je vama, u ovom trenutku potrebno, kako biste se rešili buba u vašem prostoru jeste dezinsekcija.

Pre izvršene dezinsekcije jako je bitno da ekipa koja će realizovati ovu metodu detaljno skenira i pregleda sve prostorije kako bi se napravio plan dezinsekcije. Dakle, ukoliko ste videli neke dokaze o štetočinama ili jednostavno ste golim okom uvideli bude – pozovite stručnu ekipu i nakon što oni stignu u vaš poslovni prostor napravite detaljan plan dezinsekcije.

Nakon što dobijete plan dezinsekcije uz korišćenje adekvatnih ekološko prihvatljivih sredstava u odgovarajućoj meri – stručna ekipa zadužena za ovaj proces će pristupiti uništavanju odnosno odbijanju insekata.

Na osnovu ozbiljnosti problema biće izabrano sredstvo koje u svakom pogledu mora da ima odobrenja za upotrebu nadležnih institucija.

Dezinsekcija može da se radi prskanjem ili gelovima, a sve u zavisnosti od veličine problema u vašem poslovnom prostoru. Trajno rešavanje problema pojave bubašvaba u nekom poslovnom prostoru, zahteva dosta znanja o ovim insektima.

Pre svega jer bubašvabe imaju to moć da preživljavaju i u najtežim životnim uslovima, a poseduju i zavidne prirodne mehanizme detoksikacije kao i neverovatnu sposobnost da same u sopstvenom organizmu proizvode antibiotike.

S obzirom i na to da su ženke bubašvaba veoma plodne, ali i da mogu položiti veliku količinu lavri iz kojih se kasnije razvija na desetine pa i na stotine novih jedinki – ovom problemu treba pristupiti temeljno.

Dezinsekcija nije tako jednostavan proces

S obzirom na to da bubašvabe imaju tu mogućnost da sabiju svoje delo do te mere pa da prođu i kroz najsitnije otvore i rupice, potrebno je proces dezinsekcije poslovnog prostora shvatiti ozbiljno i poveriti timu profesionalaca.

Čulo mirisa bubašvaba je izuzetno razvijeno tako da će one nepogrešivo naći sve ostatke hrane u vašem domu, a verovatno i sami ste videli ili jednostavno ste čitali kako otkinuta noga bubašvabi opet izrasta nakon određenog perioda.

Poslovni prostor mogu da “napadnu” i bubaruse, a one su veličine od 10 do 15 mm, svetlo smeđe broje i sa pipcima žute boje koji su iste dužine kao i njihovo telo. Bubaruse izuzetno precizno reaguju na svaku vibraciju ili strujanje vazduha, a istraživanja pokazuju da nepogrešivo detektuju pravac izvora hrane.

S obzirom na to da se i one razmnožavaju neverovatno velikom brzino, jako je bitno da čim ih uočite odmah reagujete.

Dezinsekcija će vam ponudi da izađe i na lice mesta, kako biste problem rešili i ne prouzrokovali još veće probleme za vaš biznis.

Kako se vrši dezinsekcija poslovnog prostora?

Proces dezinsekcije poslovnog prostora vrši se po obodima podnog dela prostorija, dok se najviše pažnje pridaje kuhinjskoj i kupatilskoj prostoriji s obzirom na to da je tu konstantno prisutna toplota i vlaga koje podstiču na razmnožavanje štetočine kao šti su bube.

Stručna ekipa će dezinsekciono sredstvo naprskati duž zida i poda, kao i iza aparata svih uređaja u prostoru koji emituju toplotu. Potreban je detaljan tretman svih mogućih površina koje su pogodne za život i razmnožavanje štetočina kao što su bude u poslovnom prostoru.

Zbog čega je bitno rešiti se buba u poslovnom prostoru?

Svakako će sa pojavom ovih štetočina vaša poslovna ideja i opstanak biznisa biti dovedeni u pitanje, međutim upravo je borba protiv buba potrebna ukoliko  ne želite štetno dejstvo po zdravlje vaših zaposlenih i poslovnih klijenata.

Ove štetočine loše utiču na zdravlje ljudi, te je jako bitno da se dezinsekcija poslovnog prostora radi i preventivno kako bi se sistematski pristupilo suzbijanju njihovog širenja i eventualne zaraze.

Dezinsekciju poslovnog prostora treba raditi dva puta godišnje i to u jesen i u proleće jer su upravo ovo periodu kada su insekti najaktivniji.

Preventivnom dezinsekcijom sigurno je da ćete sprečiti mnoge probleme, a pre svega one sa zdravljem pa i narušavanjem vašeg poslovanja.

Najbolje je reagovati u onom trenutku kada oni još uvek ne predstavljaju problem, ali u svakom slučaju jako je bitno da dezinsekciju poslovnog prostora isključivo radi ekipa koja za to ima posebne licence.

Iako na internetu postoje metode da i sami radite dezinsekciju, to nije preporučljivo pre svega jer ukoliko želite uspeh i sigurnost najbolje je za to angažovati firmu od poverenja.

Firma koja, pre svega, ima obučen kadar ali i sredstva koja nisu štetna za okolinu.

Iako je preventiva jako bitna ne treba da vas brine ni ukoliko su se bude već pojavile u vašem poslovnom prostoru – samo je potrebno reagovati odmah kako ne bi stvorile dodatne probleme ne samo po vaše poslovanje već i po zdravlje ljudi koji borave u određenom prostoru.