Kako isplanirati medeni mesec i šta poneti na ovo putovanje?

zaljubljeni par se pakuje

Bliži se vaš dugoočekivani medeni mesec o kome ste toliko dugo maštali. Želite da vaše prvo bračno putovanje bude nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života zajedno sa svojim životnim partnerom. 

Međutim, kako dani odmiču, postajete sve uzbuđeniji i neodlučniji jer počinjete da se preispitujete. Šta poneti? Na koji način isplanirati putovanje iz snova koje će se još dugo prepričavati? 

Kako biste znali koji su sve neophodni koraci prilikom organizacije medenog meseca, morate da znate da su u pitanju slatke muke koje morate pažljivo i strpljivo da planirate kako vam ne bi promakle jako važne stvari. 

Ukoliko još niste sasvim sigurni odakle da počnete sa organizacijom vašeg bajkovitog medenog meseca, pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam biti od velikog značaja. 

#1  Rezervišite smeštaj i pobrinite se za prevoz na vreme

Pre nego što se upustite u avanturu pakovanja stvari za vaš medeni mesec, prvo što morate da uradite jeste da rezervišete smeštaj i prevoz na vreme. Odredite vašu omiljenu destinaciju, datum i broj dana koji vam odgovara i koji se uklapa u vaš raspored, a zatim pronađite aranžman ili sami pronađite smeštaj preko neta koji vam najviše odgovara.

Kada pronađete pravi smeštaj i rezervišete ga na vreme, na redu je da se pobrinete za prevoz kojim ćete ići. Kod destinacija na koje je neophodno ići avionom, obratite pažnju da što pre kupite avionske karte, to će one biti jeftinije. Ukoliko se odlučite na put automobilom, odvezite auto na mali servis kako bi utvrdili da li vam je auto u dobrom stanju, a zatim sračunajte koliko će vam novca biti potrebno za gorivo. 

#2 Napravite spisak svih neophodnih stvari pre pakovanja

Sledeća stvar koju morate da uradite jeste da pre pakovanja napravite spisak svih stvari koje ćete nositi na vaše prvo bračno putovanje. Počnite od najosnovnijih stvari kao što su: novac, dokumenti, veš, kozmetika, a zatim dopišite majice za svaki dan, pantalone, šortseve, kupaće kostime, i sve ono što mislite da će vam biti neophono.  

Ne zaboravite da će vam sigurno zatrebati udobne muške i ženske patike koje ćete moći da iskoristite ukoliko odete na neki izlet u prirodu ili dugu šetnju. Takođe vodite računa da ponesete dovoljnu količinu stvari kako biste mogli da imate rezervnu odeću uvek pri ruci ukoliko dođe do nepredviđenih situacija. 

Vodite računa o vremenskim uslovima na destinaciji

Ukoliko planirate da odete na medeni mesec u toplije krajeve, možda čak i na neku od egzotičnih destinacija, logično je da ćete poneti dosta letnje odeće. Ipak, nemojte da zanemarite da ponesete makar jednu odevnu kombinaciju sa dugačkim rukavima i nogavicama jer nikada ne znate kako nevreme može da se desi. 

Takođe, ukoliko se odlučite da medeni mesec provedete na planini ili u nekim hladnijim predelima, računajte da će vam biti potrebna dodatna oprema za kišovito i vetrovito vreme, kao i adekvatna obuća. Takođe, ukoliko putujete automobilom, nemojte da zaboravite adekvatnu opremu za njega kako biste vam obezbedili udobnu i sigurnu vožnju

#3 Isplanirajte unapred koja ćete sve mesta posetiti 

Jednom kada ste se odlučili za destinaciju, rezervisali smeštaj, prevoz i napravili spisak svih neophodnih stvari koje ćete poneti na vaš medeni mesec, na redu je plan vašeg putovanja. Šta ćete sve posetiti? Koje ćete znamenitosti obići? Da li idete isključivo na odmor i uživanje ili želite da istražite sve lepote na destinaciji? 

Ukoliko se odlučite da obiđete više mesta, važno je da napravite, makar okvirni plan radi lakše organizacije. Na taj način ćete tačno znati koji dan je predviđen za koje mesto i koliko će vam vremenski trebati da sve postignete. 

Uvek možete da preskočite neki plan ukoliko vam se tog dana ne bude išlo i da umesto toga odmarate onako kako volite. 

#4 Ponesite više novca nego što će vam zaista trebati

Za vaše prvo bračno putovanje jako je važno da ponesete čak i više novca nego što će vam zaista biti potrebno iz nekoliko razloga. Prvo, uvek je poželjno da imate određenu sumu novca za nepredviđene situacije, kao i za eventualne promene planova.

Možda ćete poželeti da odete na neki skuplji izlet, na neku atrakciju, za uživanje u hrani i piću, illi spa dan u elitnom hotelu. Isto tako možete ugledati prelepi komad odeće, nakita ili suvenira koji biste voleli da kupite za kuću. Jednostavno, uvek je lakše da imate dodatnu svotu novca na koju možete da računate.

Maksimalno uživajte u svakom trenutku na putovanju 

Poslednja stvar, koja je možda i najvažnija kada je u pitanju medeni mesec, jeste da ponesete dobro raspoloženje. U pitanju je jedno od najlepših putovanja koje ćete doživeti u svom životu i koje ćete zauvek pamtiti.

Fokusirajte se na vas i na to da maksimalno uživate u svakom trenutku koji ćete provesti na medenom mesecu, jer je to jedinstvena prilika da provedete fenomenalno vreme na egzotičnoj destinaciji sa svojim supružnikom. 

Slavite vašu ljubav na najlepši mogući način i napravite zajedničke uspomene kako biste mogli da ih prepričavate svojim unucima jednog dana!