Dodatni časovi vožnje: dodatnom vežbom do sigurne i bezbedne vožnje

dopunski casovi voznje

Dodatni časovi vožnje mogu biti presudni za kandidate koji treba da polažu vozački ispit jer upravo nesigurnost nakon praktičnog dela obuke može biti kobna na samom polaganju.

Onog trenutka kada ste rešili da upotpunite svoj život, upišete obuku za polaganje vozačkog ispita i rešili da dobijete osećaj zrelosti i sigurnosti u svoj život, ne treba zbog treme da ostanete bez vozačke dozvole.

Ukoliko ste uspešno sa instruktorom savladali 40 časova po 45 minuta i dalje imate osećaj nesigurnosti svakako je bolje uzeti dodatne časove vožnje kako ne bi bilo dodatnih problema prilikom polaganja.

Kao što i sami znate praktična obuka se obavlja prvo na poligonu, a kasnije i gradskim ulicama – i potrebno je biti 100% sigurni u sebe da bi uverili komisiju da baš vi zaslužujete probnu vozačku dozvolu.

Zbog čega su bitni dodatni časovi vožnje?

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva u auto školi, a i kada se uzme visoka prolaznost naših kandidata na samom polaganju vožnje, za finalni test – polaganje praktičnog dela vozačkog ispita potrebna je dobra koncentracija, samouverenost, ali i dobro savladane vozačke veštine.

Vi ste sa svojim intruktorom svakako stekli elementarno znanje koje je bitno za vožnju u gradu, ali je jako bitno i da tokom časova obuke usvojite korisne trikove koji vam mogu pomoći.

Broj časova od 40 je svakako optimalan da se savladaju sve ove veštine, ali ukoliko u bilo kom trenutku osećate nesigurnost ili možda tremu, bolje je da obezbedite sebi dodatne časove vožnje i sa svojim istruktorom još jednom prođete kroz bitne stavke.

Pitajte sve što vas intersuje kada budete pohađali dodatne časove, jer vam je nakon 40 časova situacija u saobraćaju jasnija, susreli ste se sa mnogim situacijama iz testova – te ukoliko imate bilo koju nedoumicu slobodno pitajte svog instruktora, ali mu i recite koje vas saobraćajne deonice bune.

Vi ste sa svojim instruktorom svakako u prethodnom periodu prolazili trasom koja može biti jedna od ispitnih na samom polaganju, a ukoliko vam je neka „naročito stresna i opasna“ zamolite svog instruktora da upravo na dodatnim časovima vožnje prođete opet tim ulicama kako biste bili sigurni za par dana kada bude počelo polaganje.

Samopouzdanje je svakako ono što dobijate kada položite za vozački ispit, ali učvrstite upravo ovu osobinu pred samo polaganje, i to tako što ćete zatražiti u vašoj auto školi dodatne časove vožnje.

U kojim sve situacijama mogu da se uzmu dodatni časovi vožnje?

Kada položite svoj vozački ispit svakako je to nova prekretnica ali i iskustvo u vašem životu.

E sada kada se budete i susreli sa svakodnevnom gužvom u saobraćaju možete osetiti da ste ipak nedovoljno spremni za gradsku vožnju.

U tom slučaju auto škola vam može omogućiti odatne časove voženje u vašem automobilu, ukoliko smatrate da ste nedovoljno spremni i da vam je potrebo „još malo sigurnosti“.

Takođe, dodatne časove vožnje možete dobiti i ukoliko izvesno vreme, nakon položenog vozačkog ispita, niste vozili te vam je potrebno „da se podsetite“ kako pravila tako i pravog vozačkog iskustva.

Potrebno je dosta vremena da vi kao novi vozač koji je uspešno savladao obuku budete maksimalno sigurni u svoje vozačke sposobnosti.

Tim instruktora vam stoji na raspolaganju, kako biste dobili dodatnu pomoć u svakoj prilici.