mladic-devojka-garderoba

Moda je oduvek bila inspiracija za mnoge, ali ona prava moda koja nije instant, već ona koja traje. Danas se trendovi smenjuju brzinom svetlosti, i ovo je donekle i odraz društva u kome živimo, jer je savremeni čovek preokupiran i nema dovoljno vremena za sebe. Hiperproizvodnja je uzela mah u modnom svetu, ali pravi i istinski poznavaoci mode nisu podlegli ovom trendu, koji itekako zna biti opterećujuć i ograničavajuć u kreativnom smislu. Pravi ljubitelji mode oduvek su verni proverenim komadima garderobe i ne obraćaju pažnju na kratkotrajne trendove.

Ženska moda je oduvek bila zastupljenija u modnom svetu, ali poslednjih godina muška moda dobija na sve većem značaju. Sve je više muškaraca koji paze na svoj stil oblačenja. Kada jednom pronađete svoj stil i modni pravac koji vam odgovara, potrebno je da ga samo nadograđujete i negujete. Ulažite u basic komade, jer oni su polazna tačka svakog stila. Estetika koju nude basic komadi je neprolazna, a visok kvalitet izrade će vam omogućiti dugotrajnost, pa se na duže staze svakako isplati uložiti u svoj stil.

Muške majice – obavezan element svakog ormara

Kada se radi o basic komadima garderobe, prvo mesto ubedljivo nose bele muške majice, po mogućstvu izrađene od pamuka i drugih prirodnih materijala. Ovi materijali dozvoljavaju koži da diše pa su zato i najtraženiji. Muške majice su komad garderobe koji se lako uklapa u svaki stil, bilo da je on skroz sportski, kežual ili sportska elegancija. Slažu se uz farmerke, bermude, šorceve ili pantalone, a možete ih nositi i uz patike ali i cipele. Kako bela boja asocira na čisto, uvek ćete izgledati moderno i sveže i u najobičnijoj beloj majici. Jednobojne i prugaste muške majice takođe su poželjne u garderoberu, baš zbog svog lakog kombinovanja sa ostalim komadima garderobe.

Uložite u kvalitetne farmerke

Farmerke su jedan od komada koji su uvek u trendu, i to će verovatno uvek biti tako. Lake su za kombinovanje, a u njima možete postići izgled muškarca koji brine o tome šta oblači. I farmerke su podložne trendovima, ali klasika je neprolazna. Zato uložite u dobar par farmerki ili više komada, i nećete morati da brinete o kupovini duže vreme. Kombinacija farmerki i bele majice, ili majice sa printom, ali i sa drugim delovima garderobe može izgledati zaista osvežavajuće i moderno. One mogu biti  deo poslovnog stila, ali i svakodnevnog kežual oblačenja, koje uz dobre patike i neku košulju može izgledati zaista fantastično.

 Košulja nije rezervisana samo za posao

Prilikom kupovine izbegavajte sintetičke materijale i birajte samo pamuk i lan. Sintetika će izazvati znojenje, a i deluje jeftino. Ovo važi i za košulje, koji su još jedan od basic komada koje svako treba da ima. Jednostavna bela košulja može se kombinovati uvek sa mnogim odevnim predmetima. Košulje odavno nisu rezervisane samo za poslovne ljude, već se mogu videti u raznim stilovima. Možete ih nositi sa podvrnutim rukavima, ili preko neke majice. Pored bele košulje možete imati i neku u boji, kao i karirane koje se odlično slažu sa farmerkama. Bela košulja, farmerke i sako, odlična su kombinacija za mnoge prilike, poput izlaska sa društvom ili odlaska na neku proslavu.

Rolka – uvek dobar izbor

U neprolazne komade spada i rolka, koja se uklapa i u minimalistički, svakodnevni stil ali i onaj poslovni. Rolka se može nositi sama, ali i ispod nekog sakoa, obično u poslovnim prilikama. Kada su u pitanju materijali, opet izaberite one koje su izrađene od pamuka, jer su lagane i prijatne za nošenje. Idealna je za nošenje u hladnijim danima, kada se mogu naći i komadi napravljeni od debljih materijala, ali i u toplijim danima, za koje su rezervisani tanji materijali. Nosiva je u svim vremenskim uslovima, a ukoliko se dobro uklopi sa ostatkom stajlinga može biti zaista estetski neprolazan komad.

Trenerka za opuštene trenutke

Iako se ne nosi u poslovnom svetu, trenerka je komad garderobe koji je prikladan za mnoge prilike, i u kom se većina oseća najprijatnije. Možete je nositi tokom svakodnevnih aktivnosti, kada vežbate ili ste u šetnji sa dragom osobom i prijateljima. Nema lepšeg osećaja nego kada se nakon celog dana provedenog u poslovnoj odeći presvučete u udobnu trenerku. Zato je trenerka komad garderobe koji nikada neće biti aut. Modela je puno, a na vama je da odaberete onaj koji vam dozvoljava da budete svoji i da se u njemu osećate prijatno. Pamučna trenerka i pamučna majica, kao idealan spoj za kafu sa prijateljima ili jutarnji džoging na vašem omiljenom mestu, ali i za one trenutke kada ste kod kuće i želite da se opustite.